Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/blog.rynkeklinikken.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/blog.rynkeklinikken.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Min ‘mørke’ hemmelighed om overdreven solbadning – OBS! Urovækkende billeder

, af Kristoffer Ruvang

Da jeg boede i Randers (ikke et ondt ord om Randers!), brugte jeg enormt meget tid med min bedste ven: Solariet.

Jeg kunne snildt bruge 2 til 3 timer i solariet om ugen og virkelig mærke varmen, mens mit ansigt og krop blev grillet. Når jeg var på ferie, smurte jeg sololie i ansigtet og lå i timevis i den stærke sol. Sent om aftenen var jeg rød som en hummer og helt brændt. Det skulle brænde før det blev godt!

Langt de fleste i dag er godt klar over solariets skadelige effekt på huden, og havde jeg vidst dengang, hvad jeg ved i dag, havde jeg givet mig selv en lussing for, hvad jeg har udsat min hud for.

Kristoffer Ruvang solbrændt før/efter

Til venstre: min hud er tydeligvis hårdt ramt og lider. Til højre: min hud i dag har det meget bedre med gode cremer og ingen solarier.

Timerne i solariet satte sine spor i mit ansigt, og min hud tog skade. Jeg fik pigmentpletter og min hud så træls ud.

Igennem lang tid ignorerede jeg de negative effekter og tænkte, at det ville gå over, men som hudlæge og stifter af Dermocosmetic Erik Obitz siger ‘Din hud glemmer aldrig’ – og det har han ret i.

Jeg er åben og ærlig med dig nu, og du må aldrig drille mig, men se min hud og kulør på billedet til venstre.

Det er en hud, som tydeligvis er hårdt ramt og som lider. Det jeg håber at opnå med dette indlæg er at gøre dig opmærksom på din hud, og at du måske vil gøre en lille indsats for dig selv, nu hvor den dejlige forårssol og sommer er på vej.

Hvordan jeg rettede op på skaderne

For det første er jeg for længst holdt op med at ligge i solariet og bade i den stærke sol. Jeg har med IPL fået fjernet de massive pigmentpletter, som jeg havde på kinderne og ved hårgrænsen.

Jeg har også fået Neostrata peelinger cirka hver tredje måned for at få en mere ensartet hudtone. Samtidigt har jeg dagligt brugt Neostrata produkter med SPF for at beskytte og pleje min hud. Brug som minimum en god creme med SPF – spørg mig gerne til råds, hvad enten din hud er skadet, eller du vil beskytte den.

Dette er ikke ment som en moralsk prædiken, og jeg dømmer ingen. Havde jeg vidst bedre dengang, ville jeg nok have brugt mine soltimer på noget andet. Men nu hvor skaden er sket, og huden ‘aldrig glemmer’, er jeg glad for at der stadig er metoder til at rette op på nogle af fortidens fejltagelser.

 

 

Skriv en kommentar